Web Analytics Made Easy - Statcounter

روزنامه لبنانی الاخبار درگزارش خود آورده است: در راستای انتشار اسناد عربستان و امارات درخصوص نقش ابوظبی و ریاض در عراق، تلگرام دیپلماتیک دو سفیر امارات نشان می‌دهد که نقش ابوظبی در بغداد در کمک به ریاض برای "راهبرد جدیدی" که برای عراق تهیه کرده است. اهمیت این تلگرام‌ها از آنجا است که به وضوح نقش ائتلاف کشور‌های عرب خلیج فارس علیه عراق و ماهیت سیاست این ائتلاف را برملا می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در تلگرام سفارت امارات در ریاض به تاریخ ۲۳ اکتبر سال ۲۰۱۷ میلادی با امضای احمد محمد بسیس الطنیجی درخصوص اولین جلسه شورای هماهنگی عربستان و عراق که در آن زمان در ریاض به ریاست ماجد القصبی وزیر تجارت و سرمایه گذاری عربستان و حیدر العبادی نخست وزیر عراق با حضور رکس تلرسون وزیر خارجه وقت آمریکا برگزار شد، آمده است: "سیاست عربستان در قبال عراق از زمانی که ثامر السبهان پرونده عراق و لبنان را به دست گرفته، به طور قابل توجهی تغییر کرده است، زیرا السبهان در راهبرد خود به ورود عربستان در عراق از دریچه اقتصادی تکیه کرده است و این امر، روند اعتمادسازی دوباره و بازگرداندن بغداد از (آنچه این تلگرام آن را) آغوش ایران (خواهنده است)، تسهیل خواهد بخشید".

به طور قطع، آمریکا سرپرست و ناظر بر راهبرد السبهان در عراق است. حضور تیلرسون در جلسه افتتاحیه شورای هماهنگی عربستان و عراق تاکیدی بر این امر است و براساس محتوای این تلگرام، نشان از "حمایت آمریکا از رویکرد عربستان در اجرای راهبرد آمریکا در قبال ایران " دارد. این تلگرام اشاره می‌کند که آمریکا بعد از تغییر سیاست خود در قبال ایران پس از دوره باراک اوباما، به میزان بیشتری به نقش عربستان اتکا کرده است و عربستان از این مسئله استفاده کرده است تا "نقشی در مقابله با نفوذ ایران بازی کند که (به زعم این تلگرام) سیطره خود بر دولت عراق را تحکیم بخشیده است". این تلگرام در بخش دیگری با صراحت بیشتری از حقیقت هدف از برگزاری شورای هماهنگی عربستان و عراق سخن گفت و آن را در دو جنبه سیاسی و اقتصادی خلاصه کرد. این تلگرام همزمان به تمجید از نقش این شورا پرداخت و تصریح کرد که "ظاهر این شورا، جنبه اقتصادی است، اما باطن آن در وهله اول سیاسی است". نویسنده این تلگرام در پایان اشاره کرد که این راهبرد عربستان "همسو با راهبرد آمریکا" است.

دومین تلگرام صادره از سفارت امارات در بغداد به تاریخ ۱۹ اکتبر سال ۲۰۱۷ میلادی با امضای حسن احمد سلیمان الشحی سفیر امارات در عراق است. الشحی در این تلگرام بیشتر به ترسیم نقش عربستان در ریاض از زمان سفر عادل الجبیر وزیر خارجه عراق به بغداد در فوریه سال ۲۰۱۷ میلادی تا سفر العبادی به عربستان و سفر ماجد بن عبدالله القصبی وزیر تجارت به بغداد و دیگر مسائل می‌پردازد. این تلگرام تحت عنوان "توسعه روابط عربستان و عراق" اشاره می‌کند: توسعه قابل ملاحظه در روابط بین دو کشور و افزایش سفر‌های دوجانبه "در قالب یک طرح هدفمند و برنامه ریزی شده" صورت می‌گیرد که در راستای "مقابله با نفوذ ایران در عراق و منطقه" است. این تلگرام به افتتاح کنسولگری عربستان در نجف اشرف اشاره می‌کند و به نقل از "منابع آگاه در داخل وزارت خارجه عراق" تصریح می‌کند که "اقدامات برای گشودن کنسولگری عربستان در نجف بی وقفه ادامه دارد و این گامی مثبت به ویژه در سایه توسعه روابط بین بغداد و ریاض است و این موضوع از تشویق و حمایت نیرو‌های طرفدار رویکرد در‌های باز در قبال کشور‌های عرب حوزه خلیج فارس برخوردار است؛ با توجه به اینکه نجف مرکز رهبری حوزه علمیه است که هدایت آن را (آیت الله) علی سیستانی مرجع عالی دینی برعهده دارد. "

نویسنده این تلگرام درباره این خبر‌ها اینگونه اظهار نظر کرد که "حضور عربستان در عراق و در پایتخت شیعیان، یک اقدام راهبردی بسیار مهم از هر نظر است، زیرا استان‌های جنوبی عراق مرز‌های گسترده‌ای با عربستان دارند و در نتیجه رهبران سیاسی در ریاض این نگاهی بلند مدت را دارند که جنوب عراق یک عمق حیاتی برای امنیت ملی اعراب و امنیت ملی عربستان و کشور‌های عرب حوزه خلیج فارس به شمار می‌رود و معتقدیم که این حضور باعث جلوگیری از هرگونه تحرکات مشکوک برای مشکل آفرینی در این مناطق خواهد شد.

سفیر امارات افزود: حضور عربستان و اعراب گرایش‌های عربیت را تقویت خواهد کرد.. نیرو‌های سیاسی شیعه در ظاهر یکی به نظر می‌رسند، اما در باطن پراکنده هستند و می‌توان برخی از نیرو‌ها را جذب و نفوذ آن‌ها را به زیان نیرو‌های دیگری که به ایران نسبت به دیگران نزدیکتر هستند، تقویت کرد.

الشخی نوشت: ریاض به تماس‌های فشرده با دولت عراق و اقشار سیاسی و دینی درون این کشور در چارچوب جنگ طولانی با ایران ادامه می‌دهد.

در این میان تلگرام احمد الطنجی کاردار سفارت امارات در ریاض فاش کرد که عربستان در مرحله آینده چالش مقابله با الحشد الشعبی و قدرت گیری آن را پیش روی خود قرار داده است. در این تلگرام به تاریخ ۲۳ اکتبر سال ۲۰۱۷ میلادی آمده است: در برابر توسعه روابط عربستان و عراق، مانع نفوذ ایران در دولت عراق و "حمایت آن از تشکل‌های سیاسی و شبه نظامیان شیعه طرفدار ایران وجود دارد".

در این تلگرام آمده است: ریاض پیش بینی می‌کند که قدرت الحشد بعد از آزادسازی شهر موصل از دست داعش افزایش یابد و "افزایش قدرت الحشد الشعبی تاثیر زیادی بر دولت عراق دارد" و این امر مانعی "در مسیر این توسعه روابط بین دو کشور عربستان و عراق خواهد بود".

      

منبع: اکوفارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۹۲۷۴۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سفر فرزین به ریاض چه تاثیری بر بازار غیررسمی ارز داشت؟

یک عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی تهران با مثبت خواندن سفر رئیس کل بانک مرکزی به عربستان، این اتفاق را یک شوک مثبت به بازار غیررسمی ارز عنوان کرد.

گروه بانک و بورس بازارنیوز- سعید ترکاشوند؛ «مهراد عباد» عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی تهران در گفتگو با بازارنیوز پیرامون سفر «محمدرضا فرزین» رئیس کل بانک مرکزی به ریاض پایتخت عربستان سعودی به منظور حضور در پنجاهمین سالگرد تاسیس بانک توسعه اسلامی اظهار کرد: مطمئناً به هر اندازه که تعاملات بین المللی ایران با سایر کشور و یا سازمان‌های بین الملل افزایش پیدا کند، به همان اندازه نرخ ارز در بازار غیررسمی کاهش می‌یابد.


این عضو اتاق بازرگانی تهران افزود: متاسفانه تغییرات نرخ ارز در بازار غیررسمی وابستگی شدیدی به اخبار و تحولات بین‌المللی پیدا کرده است. در طول سال‌های اخیر همزمان با افزایش تحریم‌ها و محدودیت روابط اقتصادی ایران با دنیا، ارزش پول ملی هم افت چشم‌گیری را پشت سر گذاشت. رشد مناسبات اقتصادی ایران باعث ایجاد ثبات نرخ ارز و به دنبال آن رشد ارزش پول ملی خواهد شد.


وی تصریح کرد: امیدوارم اثر این دست اخبار موقتی نباشد، زیرا در طول چند سال گذشته اخبار متعددی با این مضمون در فضای اقتصادی کشور منتشر شده است. عضو ایران در سازمان‌های بین المللی مهمی همچون بریکس و شانگهای نمونه‌هایی از این دست محسوب می‌شوند.


عباد در پایان تاکید کرد: سفر رئیس کل بانک مرکزی به عربستان باعث وارد شدن یک شوک مثبت به بازار غیررسمی ارز و کاهش قیمت دلار در آن شد. توسعه همکاری‌های ایران و عربستان و تمایل این کشور برای سرمایه‌گذاری در ایران خبری خوبی برای اقتصاد ما محسوب می‌شود.


پایان پیام//

نام نویسنده: برچسب ها: بانک مرکزی ، ارز ، نرخ ارز ، بازار ارز ، محمد رضا فرزین ، ایران و عربستان لینک کوتاه خبر: bzna.ir/000TA2

دیگر خبرها

  • وزرای خارجه ایران و عربستان دیدار کردند
  • معامله ریاض – واشنگتن به مویی بند است/ عربستان نمی تواند از شرط تشکیل کشور مستقل فلسطین بگذرد/ غنی سازی بومی اورانیوم در عربستان؛ خط قرمز قانونگذاران آمریکایی
  • واکنش وزیر دفاع انگلیس به تحریمش از سوی ایران/ مخالفت امارات با استفاده آمریکا از پایگاه های نظامی در این کشور/ حمله موشکی به پایگاه نظامیان آمریکایی در شرق سوریه/ رایزنی محرمانه دولت بایدن و عربستان درباره یک توافق
  • سفر فرزین به ریاض چه تاثیری بر بازار غیررسمی ارز داشت؟
  • تولد توافق امنیتی جدید عربستان و آمریکا در انتظار چراغ سبز اسرائیل/ آیا آمریکا مجوز غنی سازی را به عربستان سعودی می دهد؟/ ریاض در یک قدمی پیروزی بزرگ قرار دارد
  • احتمال توافق ریاض-واشنگتن بدون عادی‌سازی روابط با اسرائیل
  • گاردین: سعودی‌ها «پلن ب» را برای معامله کلیدی با آمریکا روی میز دارند
  • هشدار جدی عربستان به اسرائیل | خطای بزرگ را انجام نده تا ما خائن نشویم!
  • چراغ سبز عربستان به اسرائیل با بازداشت حامیان فلسطین
  • بلومبرگ: عربستان دیدگاه‌های ضد اسرائیلی را سرکوب می‌کند